Drie veel gestelde vragen beantwoord over personeelsuitjes organiseren

personeelsuitje organiseren

Een groot deel van de bedrijven waar ook meerdere medewerkers in dienst zijn kiest ervoor met enige regelmaat een personeelsuitje te organiseren. Uiteraard komt er bij de planning en organisatie van een dergelijke teamactiviteit veel kijken. Hieronder lees je welke drie vragen er omtrent dit onderwerp vaak spelen bij ondernemers en verantwoordelijken. Uiteraard gaan we dan ook gelijk dieper in op de (mogelijke) antwoorden op die vragen.

Wat zijn je doelstellingen als je een teamuitje organiseert?

Voor je de organisatie van je personeelsuitje daadwerkelijk vormgeeft is het zinvol jezelf af te vragen wat je eigenlijk wilt bereiken met het uitje. Heb je bijvoorbeeld veel nieuw personeel in dienst, dan is het uitje wellicht bedoeld om mensen elkaar te laten leren kennen. Een uitje kan ook juist bedoeld zijn om mensen echt met elkaar te laten leren samenwerken. Los daarvan kun je overwegen in hoeverre je een uitje organiseert om je eigen reputatie als goede werkgever te verbeteren, of dat je dit simpelweg doet om je hardwerkende personeelsleden een leuke dag te gunnen.

personeelsuitje organiseren

Welke soorten uitjes zijn tegenwoordig populair?

De laatste jaren is er een kleine kentering zichtbaar in welke personeelsuitjes populair zijn onder een breed publiek. Natuurlijk, uit eten gaan of samen een drankje doen wordt nog steeds als gezellig beschouwd, maar veel mensen willen tegenwoordig meer. Een uitje waarbij men actief bezig is doet het nu vaak goed. Denk hierbij aan zeskampen, rondvaren op een boot, workshops en shoot-outs.

Met welke kosten kun je rekening houden?

Het spreekt voor zich dat een personeelsuitje een behoorlijke kostenpost kan zijn, maar je hoeft dit ook weer niet te overschatten. De kosten per personeelslid liggen doorgaans op ongeveer enkele tientjes. Bovendien kun je (onder bepaalde voorwaarden) de kosten van het uitje geheel aftrekken voor de belasting.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *