Deze bekende artiesten hebben nu volledig hun focus verlegd op online optredens

dj

In de tijden van de pandemie is het moeilijk om nog ergens je ei kwijt te kunnen als je het hebt over concerten of optredens. Want zeg nou zelf, een optreden is juist zo waardevol en leuk om heen te gaan door de aanwezigheid van alle andere mensen en het gevoel midden in het optreden te staan. Dat is nou eenmaal moeilijk wanneer het niet mogelijk is naar de HMH of Tivoli te gaan. Gelukkig hebben deze bekende artiesten manieren gevonden om hun publiek op een andere manier te bereiken.

dj

Travis Scott

Net aan het begin van de pandemie, had Travis Scott als trendsetter tussen de bekende artiesten al een goede deal gesloten met Epic Games, het moederbedrijf van de opvallend populaire game Fortnite. Wat Travis Scott namelijk had afgesproken, was een live concert via motion captioning uit te voeren voor in de online game. Iedereen met een console waar de game op gespeeld kon worden, was uitgenodigd en konden gewoonweg door een kwartier voor aanvang het potje te betreden meedoen aan het optreden. Zo kwamen tijdens het optreden de grootste hits van Travis Scott langs en dat allemaal met hele mooie visuals waar de spelers mee konden interacteren. Zo wisselde de stage van het optreden met elk nieuwe nummer en ging het van vliegen in de ruimte tot zwemmen onderwater en daar voorbij. 

Bicep

Bicep, het elektronische dance duo, heeft ook na een jaar moeten wachten op alleen nog maar meer uitstellingen, gekozen om in de tussentijd online optredens uit te gaan voeren. De bekende artiesten van deze groep staan bekend om hun melodische maar ook harde en zeer bekende house beats. Eentje die ook vaak onder tv shows wordt gebruikt is bijvoorbeeld het nummer “Glue”. Het online optreden vond plaats in wat op het eerste oog lijkt op een lege ruimte in de Saatchi Gallery in Londen, waar meteen afgetrapt werd met het draaien door het al zo populaire duo. Naarmate de twee een beetje lekker in de draaiflow zaten kwam er ineens leven in de lege ruimte waar ze het optreden deden, er kwamen namelijk allemaal visuals over het beeld van het duo heen, die wat later bleek wel gefilmd werden van twintig verschillende plekken. Hierin waren de tonen van hun nieuwe albumcover “Isles” goed te zien in combinatie met allemaal caleidoscopische beelden. Het bleek een waar genot voor het oog, waar mensen in de eerste instantie niet verwachtten veel interessant beeld te krijgen.

Dua Lipa

Ook Dua Lipa, bekend van grote hits als “One Kiss” en “New Rules” weet in de popwereld weer een innovatieve stap te zetten door haar optreden online te doen. Laatste november was inmiddels voor haar ook al duidelijk dat een tour in februari 2021 ook al te vroeg gekozen was, nadat de tour al meerdere keren uitgesteld was. Dus vond Dua Lipa dat ze haar fans, die al een kaartje gekocht hadden, maar moest trakteren op een online optreden voor in de tussentijd. Dit deed ze in een magazijn om haar album Future Nostalgia te promoten. Het concert heette zelf Studio 2054 en was volledig aangekleed naar de nostalgische dansvloer waar haar nummers van het nieuwe album over gaan. Het blijkt maar weer, nadat ook de volgende drie streams van Studio 2054 succesvol waren, dat er wel degelijk markt is voor online optredens. Dan is het alleen nog maar de vraag in welke vorm, want een optreden in Fortnite is ook zeker niet mis.  Het is in ieder geval een goed teken dat bekende artiesten niet stil zitten en op creatieve wijze toch hun fans tevreden weten te houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *